Activități

Săptămâna fructelor și a legumelor

           În perioada 16 – 20 noiembrie 2015, în toată ţara se organizează campania socială de sprijinire a copiilor şi familiilor aflate în dificultate ”Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”. Această campanie se desfăşoară în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi implică voluntarii şi coordonatori din judeţ.

       Prin această activitate extracurriculară elevii de la Şcoala Gimnazială Ecaterina Teodoroiu Mărăşeşti au avut prilejul de a dărui cu mult drag şi bucurie din roadele toamnei copiilor care participă la activităţile din Centrul Socio- educaţional din oraşul nostru. Bunătatea, generozitatea şi solidaritatea ne-a unit pe toţi în jurul  fructelor donate”din suflet, pentru suflet”.

        Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află familiile, implicit copiii, afectaţi de lipsa de alimente. Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi, într-o societate unică şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

        Campania ”Săptămâna legumelor şi a fructelor donate” implică strângerea de legume şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC) şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale. Demersul face parte din calendarul activităţilor educative naţionale, organizate de Ministerul Educaţiei.

5 octombrie 2015- Ziua Internațională a Educației

Invitație concurs 2015:„Primăvară, soare, copilărie”

ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ECATERINA TEODOROIU”
Vă invită să participați în perioada 01- 31.05.2015  la Concursul Interjudețean de creație artistico- plastică
„Primavară, soare, copilărie”
TRADITII ȘI OBICEIURI SPECIFICE ANOTIMPULUI PRIMAVARA activitate integrantă a proiectului de parteneriat educațional
,,Fără limite – împreună pentru tradiții”
înscris în CAERI 2014, poziția 1921, pag. 43 EDIȚIA a III-a
 
REGULAMENT DE PARTICIPARE:
I.Ce propunem  pentru preşcolari şi şcolari?
LUCRĂRI ARTISTICO-PLASTICE ŞI PRACTICE pe tema proiectului:„Primăvară, soare, copilărie”
II.Ce propunem pentru cadrele didactice?
PROIECTE TEMATICE ŞI ACTIVITĂŢI INTEGRATE     (modele de proiecte)
sau -REFERATE CU TEMA LA ALEGERE –PRIVIND PRIMĂVARA ȘI COPILĂRIA
Lucrările vor respecta tema proiectului. Cadrele didactice vor fotografia (dacă este posibil) unele momente din realizarea lucrărilor şi aspecte din expoziţie, urmând ca acestea să fie trimise prin e-mail către unitatea de învăţământ iniţiatoare în vederea realizării albumului foto al proiectului. Dintre lucrările expuse vor fi alese cele care vor reprezenta unitatea şi cadrele didactice înscrise în proiect. Acestora li se va ataşa eticheta cu datele de identificare corespunzătoare, acordul de parteneriat şi vor fi trimise prin poştă către unitatea de învăţământ iniţiatoare la adresa specificată în regulamentul de organizare.
CONDIȚII DE PARTICIPARE:
Cadre didactice (TAXĂ DE PARTICIPARE- 10 lei)
- Se pot înscrie la activitățile proiectului cadre didactice din învăţământul preuniversitar, elevi ai claselor pregătitoare, I - VIII şi preşcolari din ţară. Cadrele didactice interesate să participe, sunt rugate să trimită lucrările până la data de 29 mai 2015, la una din următoarele adrese:  dana.mihalcea@yahoo.com;  antochi.claudia12@yahoo.com;
                Formularul de înscriere pentru fiecare cadru didactic împreună cu taxa de participare, materialele pentru concurs, acordul de parteneriat (în dublu exemplar – completat și ștampilat de conducerea școlii) și un plic format A4 timbrat și autoadresat (3 lei) vor fi trimise prin poștă până la data de 29 mai 2015 (data poștei).
Taxa de participare, 10 lei, este necesară pentru: pliante, diplome/adeverințe, invitații, revista „Dulce copilărie”cu ISSN; amenajarea expoziției.) Această sumă va fi introdusă în coletul cu lucrări, pentru a fi evitate alte taxe poştale.
Se acceptă şi lucrări cu doi autori, taxa fiind de 10 lei pentru fiecare în parte.
Dacă autorii unui material poartă acelaşi nume de familie (soţ - soţie, părinte -fiu/ fiică) se va plăti taxa doar pentru o singură persoană.
 
CONDIȚII DE REDACTARE:
                Vă rugăm să redactaţi documentul în Word, Times New Roman, 12, format A4, spațiere la un rând, cu margini egale 20 mm, cu caractere româneşti, cu diacritice, maxim 3 pagini, fără numerotare. Titlul lucrării va fi scris cu Times New Roman 12 Bold, centrat.
Autorul şi instituţia vor fi scrisecu două rânduri mai jos, centrat, Times New Roman 12
Bold. Bibliografia se va consemna la sfârşitul lucrării, în ordine alfabetică, astfel: nume autor, titlul lucrării, editura, oraşul, anul.
Invitatie concursRegulament concurs (394.66 KB)
 

A DOUA ȘANSĂ

Investeşte în oameni !

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Axa prioritară 2 - “Corelarea învăţării pe parcursul vieţii cu piaţa muncii”

Domeniul major de intervenţie 2.2. „Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”

Titlul proiectului: „Din nou la şcoală!” - prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”

Contract POSDRU /162/2.2/S/ 138833

Cod SMIS 50617

Beneficiar: Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinți” Vrancea

Luni, 1 septembrie 2014, a avut loc festivitatea de deschidere a cursurilor pentru învățământ primar din cadrul programului „A doua șansă”.  Parteneră a proiectului cu finanțare POSDRU: „Din nou la şcoală!” - prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”, Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” va desfășura cursurile, pentru adulții care s-au înscris pentru a urma clasele primare, începând de vineri 5.09.2014, la Școala Primară „Siretu”.

 

Happy Halloween 2014 -„Ne dați ori nu ne dați”

Mărășești, 25 octombrie 2014

25 octombrie 1944 – 25 octombrie 2014

Activitate  desfăşurată  cu ocazia  Zilei  Armatei.

Armata1

Locul desfăşurării: Monumentul Joffre din parcul mare al oraşului Mărăşeşti.

Data desfăşurării: joi, 23 octombrie 2014.

Ora de desfăşurare: 12.00 – 13.00

Au participat: elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” Mărăşeşti. 


 

Invitaţi: Colonel George Gheorghiu de la Asociaţia ,,Cultul Eroilor Regina Maria”, Uniunea Veteranilor de Război şi a Urmaşelor Veteranilor de Război din Mărăşeşti, reprezentanţi ai Primăriei şi ai Consiliului Local al oraşului Mărăşeşti.

 

Desfăşurarea programuluiArmata2

1. Profesorul Neculai Aurel a prezentat invitaţii şi a vorbit despre scopul şi importanţa acţiunii.

2. Un grup vocal al elevilor pregătiţi de profesorul Corneliu Pleşa a prezentat un scurt program de cântece şi poezii patriotice.

3. Colonelul George Gheorghiu a vorbit copiilor despre rolul armatei în istoria românilor.

4. Au avut, apoi, loc schimb de opinii între veteranii de război şi elevi.

CARNAVALUL PRIMAVERII- PARADA COSTUMELOR ECOLOGICE 2014

 

          Miercuri, 21 mai 2014, ora 12, la Casa de Cultură „Emanoil Petruț” din  Mărășești a avut loc activitatea din cadrul proiectului: „Carnavalul primăverii- parada costumelor ecologice”, activitate integrantă a proiectului de parteneriat educațional

,,Fără limite – împreună pentru tradiții”

înscris în CAERI 2014, poziția 1291, pag. 43

EDIȚIA a II-a

            Elevii de la Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” alături de elevii de la Școala Gimnazială nr.2, Școala Primară Siretu și Grădinița „Lizuca” din Mărășești au susținut un program artistic.

            Alături de invitați de la școlile din  Ruginești, Fitionești, Adjud, elevii, părinții și cadrele didactice au admirat expoziția de desene și colaje.

            Mulțumim tuturor cadrelor didactice și elevilor din Vrancea, București, Galați, Bacău, Olt, Argeș, Neamț, Prahova și Vaslui pentru colaborare și participare!

            Mulțumim doamnei director Otilia Gogu și domnului Manoliu care ne-au creat cele mai bune condiții pentru desfășurarea acestei acțiuni!

            Mulțumim doamnei director Rusu Nicoleta pentru sprijinul acordat!

            Inițiatoare și coordonatoare ale proiectului: prof. Mihalcea Daniela și prof. Antochi Claudia.

 

CARNAVALUL PRIMĂVERII

 

Dscn0900Ministerul Educaţiei Naţionale

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Vrancea

ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ECATERINA TEODOROIU”

Vă invită să participați în perioada

1- 24.05.2014 la

Concursul Interjudețean de creație literară și plastică

,,Carnavalul primăverii”

TRADITII ȘI OBICEIURI SPECIFICE ANOTIMPULUI PRIMAVARA

activitate integrantă a proiectului de parteneriat educațional

,,Fără limite – împreună pentru tradiții”

înscris în CAERI 2014, poziția 1221, pag. 43

EDIȚIA a II-a

REGULAMENT DE PARTICIPARE:

I.Ce propunem  pentru preşcolari şi şcolari?

1.LUCRĂRI ARTISTICO-PLASTICE ŞI PRACTICE  pe tema proiectului:„Carnavalul primaverii”(colaje,picturi,desene,masti,machete,etc)

2.LUCRĂRI LITERARE  pe tema proiectului: tradiții și obiceiuri de primăvară (compuneri, poezii,ghicitori,etc)

3.COSTUME ECOLOGICE PENTRU CARNAVAL:parada costumelor ecologice pentru carnaval

II.Ce propunem pentru cadrele didactice?

PROIECTE  TEMATICE  ŞI  ACTIVITĂŢI  INTEGRATE      (modele de proiecte)

sau -REFERATE CU TEMA LA ALEGERE –PRIVIND TRADITIILE DE PRIMAVARA LA ROMANI

              Lucrările  vor respecta tema proiectului. Cadrele didactice vor fotografia (dacă este posibil) unele momente din realizarea lucrărilor şi aspecte din expoziţie, urmând ca acestea să fie trimise prin e-mail către unitatea de învăţământ iniţiatoare în vederea realizării albumului foto al proiectului. Dintre lucrările expuse vor fi alese cele care vor reprezenta unitatea şi cadrele didactice înscrise în proiect. Acestora li se va ataşa eticheta cu datele de identificare corespunzătoare, acordul de parteneriat şi vor fi trimise prin poştă către unitatea de învăţământ iniţiatoare la adresa specificată în regulamentul de organizare.

 CONDIȚII DE PARTICIPARE:

Cadre didactice ( TAXĂ DE PARTICIPARE - 10 lei)

- Se pot înscrie la activitățile proiectului cadre didactice din învăţământul preuniversitar, elevi ai claselor pregătitoare, I - VIII şi preşcolari din ţară. Cadrele didactice interesate să participe, sunt rugate să trimită lucrările până la data de 20 mai  2014, la una din următoarele adrese: dana.mihalcea@yahoo.com; antochi.claudia12@yahoo.com;

            Formularul de înscriere pentru fiecare cadru didactic împreună cu taxa de participare, materialele pentru concurs, acordul de parteneriat (în dublu exemplar – completat și ștampilat de conducerea școlii) și un plic format A4 timbrat și autoadresat (3 lei) vor fi trimise prin poștă până la data de 20 mai 2014 (data poștei).

            Taxa de participare, 10 lei, este necesară pentru: pliante, diplome/adeverințe, invitații, volumul cocursului cu ISBN; amenajarea expoziției.) Această sumă va fi introdusă în coletul cu lucrări, pentru a fi evitate alte taxe poştale.

            Se acceptă şi lucrări cu doi autori, taxa fiind de 10 lei pentru fiecare în parte.

            Dacă autorii unui material poartă acelaşi nume de familie (soţ - soţie, părinte -fiu/ fiică) se va plăti taxa doar pentru o singură persoană.

 

 

CONDIȚII DE REDACTARE:

            Vă rugăm să redactaţi documentul în Word, Times New Roman, 12, format A4, spațiere la un rând, cu margini egale 20 mm, cu caractere româneşti, cu diacritice, maxim 3 pagini, fără numerotare. Titlul lucrării va fi scris cu Times New Roman 12 Bold, centrat. Autorul şi instituţia vor fi scrise cu două rânduri mai jos, centrat, Times New Roman 12 Bold. Bibliografia se va consemna la sfârşitul lucrării, în ordine alfabetică, astfel: nume autor, titlul lucrării, editura, oraşul, anul.

            Lucrările vor fi trimise atât listat cât și electronic (prin e-mail, pe una din cele două adrese) sau prin poştă (CD).

Responsabilitatea pentru conţinutul lucrărilor aparţine exclusiv autorilor.

Elevi/ Preșcolari (FĂRĂ TAXĂ)

- Sunt admise toate formele de creaţie şi orice tip de suport (literar, colaj, pictură, desen în culori / carioca).

- Compoziţiile plastice vor fi realizate în format A4.

- Fiecare cadru didactic poate înscrie în concurs cel mult 3 lucrări / secțiune.

- Fiecare lucrare va avea pe verso etichetă, prinsă cu agrafă, pe care se va menţiona: titlul lucrării, numele și prenumele autorului (copiilor – în caz de lucrare colectivă), școala / grădiniţa, clasa / grupa şi numele cadrului didactic îndrumător.

- Tehnoredactarea creațiilor literare se va face în Microsoft Word, format A4, pe o singură parte, cu margini egale de 20 mm, spațiere la un rând, font Times New Roman, 12, text aliniat „justified”, cu semne diacritice, maxim 2 pagini. Titlul cu majuscule (Times New Roman, 14, bold, centrat).

- Lucrările vor fi trimise atât listat cât și electronic (prin e-mail, pe una din cele două adrese) sau prin poştă (CD)

- Dacă un cadru didactic trimite doar lucrări pentru elevi, fără a participa cu lucrare proprie la sesiunea de comunicări și referate, vă rugăm sa ne trimiteți un plic autoadresat (pe numele îndrumătorului), timbrat (3 lei). Fiecare cadru didactic și elev/ preșcolar va primi diplomă de participare la concurs.

- Data limită de trimitere a lucrărilor este 20 mai 2014 (data poștei)

- Lucrările vor fi trimise pe adresa:

ŞCOALA GIMNAZIALĂ „Ecaterina Teodoroiu” MĂRĂȘEȘTI, JUD. VRANCEA, cod 625200, str, SIRET, nr.5,cu menţiunea: pentru

Concursul Interjudețean de creație literară și plastică

,,Carnavalul primăverii”

Responsabili: prof.inv. primar Mihalcea Daniela

                    prof.inv. primar Antochi Claudia

Participanţi:, comunitatea locală,  elevi, cadre didactice, părinţi, mass-media locală

PREMIEREA

 Evaluarea lucrărilor  şi premierea acestora

Data/Perioada de desfăşurare: 24 mai 2014

Locul desfăşurării: incinta unităţii de învăţământ iniţiatoare

Participanţi: cadre didactice

            Fiecare cadru didactic și elev/ preșcolar va primi diplomă de participare la concurs.

            Comisia de jurizare a concursului constituită din cadrele didactice cu competenţe în acest sens vor evalua şi premia lucrările participante care au fost realizate conform regulamentului de concurs.

 Vă invităm să participați!Carnavalul2014Carnavalul2014 (269.98 KB)

,,Fără limite – împreună pentru tradiții”

Sâmbătă, 26.04.2014, ȘCOALA GIMNAZIALĂ RUGINEȘTI a fost gazda Simpozionului şi Concursului Interjudețean ,,Paștele în sufletul românilor”,
activitate integrantă a proiectului de parteneriat educațional ,,Fără limite – împreună pentru tradiții”
înscris în CAERI 2014, poziția 1921, pag. 43,EDIȚIA a II-a.

Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” a participat cu lucrări artistico-plastice la expoziția- concurs, dar și cu prezență directă la lucrările simpozionului. Școala a fost reprezentată de prof.inv.primar Mihalcea Daniela, prof.inv.primar Antochi Claudia și prof.inv.primar Olteanu Săndina.

În calitate de parteneri în cadrul proiectului educațional ,,Fără limite – împreună pentru tradiții”, vă aducem la cunoștință că în perioada 1- 24 mai se va desfășura în școala noastră activitățile din cadrul celei de-a treia secțiuni: „Carnavalul primăverii”.

 

PAȘTELE ÎN ȘCOALA NOASTRĂ

Elevii claselor I A și I B, îndrumați de doamnele prof.inv.primar Voineag Antoaneta și Zaharia Jenica au organizat o expoziție de desene inspirate de Sfintele Sărbători de Paște.

„HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ”

          Elevii Şcolii Gimnaziale „ Ecaterina Teodoroiu” din Mărăşeşti au sărbătorit cu bucurie Unirea de la 24 ianuarie 1859. Pentru această zi ei au confecţionat steguleţe, lucrări plastice şi practice cu care au realizat o expoziţie în şcoală. De asemeni, a fost organizat şi un spectacol omagial, copiii recitând poezii, cântând şi dansând îmbrăcaţi în costume populare. Elevii de clasa a IV a au pregătit sceneta „Moş Ion Roată şi Unirea”. Spectacolul a avut loc în sala de sport a şcolii. Alături de elevii şi cadrele didactice din şcoală au fost şi dna Otilia Gogu, reprezentanta Casei de Cultură „ Emanoil Petruţ” din Mărăşeşti, cu care Şcoala are încheiat un Protocol de parteneriat, preşcolarii de la Grădiniţa „ Lizuca”, viitori elevi ai şcolii şi, nu în ultimul rând, invitatul de onoare, col(r) Durnescu Ion. Ziua a fost specială deoarece elevii, cadrele didactice şi conducerea şcolii au ţinut să aducă un omagiu veteranilor din Mărăşeşti care au luptat pentru apărarea ţării. De aceea dlui col(r) Durnescu Ion şi preşedintelui Uniunii Veteranilor din Război şi Urmaşilor acestora din Mărăşeşti, dl Poponete Năstase le-au fost înmânate Diplome de onoare. E o mândrie pentru şcoală prezenţa permanentă a acestor eroi şi implicarea lor în activităţile desfăşurate la nivelul şcolii şi oraşului. Dl col(r) Durnescu Ion a fost profund impresionat, subliniind faptul că apreciază gestul şi este profund impresionat că în Mărăşeşti eroii nu sunt uitaţi.

24.01.2014

Eminescu- Luceafărul poeziei româneşti

      15  ianuarie este o zi în care sufletul fiecărui roman tresare, luminat fiind de raza de lumină a Luceafărului. Este ziua în care,în anul 1850 s-a născut Mihai Eminescu, cel mai mare poet al neamului romanesc.

      Elevii clasei IV A împreună cu dna prof. de limba română, Stănilă Ana au desfăşurat împreună o activitate interesantă. Acest studiu tematic şi-a propus să răspundă la nevoia de cunoaştere a operei lui Eminescu din mai multe puncte de vedere dar şi la insuflarea dragostei faţă de literatură. Prin activităţile desfăşurate s- a urmărit sensibilizarea sufletul copiilor, scoaterea la iveală tot ce este mai frumos şi mai pur: dragostea faţa de tot ce ne înconjoară, dragostea privită prin ochi de copil. De asemenea s- a avut  în vedere dezvoltarea spiritului creator folosind diferite metode şi tehnici în realizarea obiectivelor propuse. Un alt motiv pentru care s- a desfăşurat acest proiect este oportunitatea de a desfăşura activităţi în parteneriat învăţământ primar- gimnaziu.

15 Ianuarie- Ziua marelui poet MIHAI EMINESCU

 
  • Mihai Eminescu a fost un poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.
 
Copii eram noi amândoi

Copii eram noi amândoi,
Frate-meu şi cu mine.
Din coji de nucă car cu boi
Făceam şi înhămam la el
Culbeci bătrâni cu coarne.

Şi el citea pe Robinson,
Mi-l povestea şi mie;
Eu zideam Turnul-Vavilon
Din cărţi de joc şi mai spuneam
Şi eu câte-o prostie.

Adesea la scăldat mergeam
În ochiul de pădure,
La balta mare ajungeam
Şi l-al ei mijloc înotam
La insula cea verde.

Din lut acolo am zidit,
Din stuful des şi mare,
Cetate mândră la privit,
Cu turnuri mari de tinichea,
Cu zid împreşurată.

Şi frate-meu ca împărat
Mi-a dat mie solie,
Să merg la broaşte nempăcat,
Să-i chem în bătălie -
Să vedem cine-i mai tare.

Şi împăratul broaştelor,
C-un oacacŕ de fală,
Primi - poruncě ostirilor
Ca balta s-o răscoale.
Şi am pornit război.

Vai! multe broaşte noi am prins
- Îmi pare chiar pe rege -
Şi-n turnul negru le-am închis,
Din insula cea verde.
Spre sar-am făcut pace.

Şi drumul broaştelor le-am dat.
Săltau cu bucurie,
Îbalt-adânc s-au cufundat
Ca să nu mai revie.
Noi am pornit spre casă.

Atunci răsplata am cerut
Pentru a mele fapte -
Şi frate-meu m-a desemnat
De rege-n miazănoapte
Peste popoare-ndiane.

Motanul alb cel vistier,
Mânzac cel chior ministru -
Când de la el eu leafa-mi cer,
El miaună sinistru.
Cordial i-am strâns eu laba.

Şi împăratul milostiv
Mi-a dat şi de soţie,
Pe fiica lui cu râs lasciv
Şi ţapănă, nurlie,
Pe Tlantaqu-caputli.

Am mulţămit cu umil semn,
- Drept mantie-o prostire -
M-am dus l-amanta mea de lemn,
În sfânta mânăstire,
Într-un cotlonde sobă.

Şi ah! şi dragă-mi mai era!
Vorbeam blând cu dânsa,
Dară ea nu-mi răspundea
Şi de ciudă eu atunci
Am aruncat-o-n foc.

Şi pe şură ne primblam
Peste stuf şi paie
Şi pe munţi ne-nchipuiam.
Cu fiece bătaie
Mărsileam alături.

Şi pe cap mi se îmfla
Casca de hârtie.
O batistă într-un băţ.
Steag de bătălie.
Cântam: Trararah!

Ah! v-aţi dus visuri, v-aţi dus!
Mort e al meu frate.
Nimeni ochii-i n-a închis
În străinătate -
Poate-s deschişi şi-n groapă!

Dar ades într-al meu vis
Ochii mari albaştri
Luminează - un surâs
Din doi vineţi aştri
Sufletu-mi trezeşte.

Eu? Mai este inima-mi
Din copilărie?

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Ah! îmi îmblă ades prin gând
O cântare veche.
Parcă-mi ţiuie-aiurind
Dulce în ureche:
Lume, lume şi iar lume!
Mihai Eminescu

Bogățiile toamnei

    Clasa pregătitoare mulțumește toamnei pentru darurile ei cu muzică, poezie și creații artistico-plastice!

Mulțumim toamnă darnică!!

Cp

Learning about forests

Leaf international (Learning about forests) si ENO (Environmental Online) lanseaza invitatia, tuturor scolilor din România si din lume, de a planta arbori pentru un viitor sustenabil.

Unitatile scolare din lumea întreaga  sunt invitate sa participe la uneveniment global pe 21 SEPTEMBRIE 2013, la ORA 12.00, ora locala, pentru fiecare tara în parte. Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a declarat aceasta zi: Ziua Internationala a Pacii.

Evenimentul face parte dintr-o campanie globala, unde vor participa peste 5000 de scoli din peste 120 de tari. Fiecare unitate scolara participanta va primi o diploma ce atesta implicarea

în campanie. Certificatul va putea fi descarcat online dupa încarcarea documentatiei de catre cadrele didactice.

21 SEPTEMBRIE 2013 - este o zi de activitate practica în aer liber si un mod util de a învata ce înseamna educatia globala cu privire la mediu. Puteti integra activitatea din aceasta zi în curriculum-ul scolar, Plant a tree for Peace 2013 reprezentând un bun prilej de a învata de la si despre copaci. Mai mult, evenimentul promoveaza educaia pentru pace i crete gradul de contientizare a elevilor cu privire la importanta arborilor si a padurilor la o scara globala. Plantarea unui copac simbolizeaza speranta si continuitatea vietii.

Elevii şcolii noastre s-au alăturat campaniei şi au plantat arbori în curtea şcolii.

 

Halloween

 

Educaţi aşa

            Evoluţiile rapide din viaţa socială de astăzi, modificarea statutului familiei, atribuţiile crescute ale femeii, fac ca rolul şcolii să fie mare, nu numai în ce priveşte educaţia copiilor, ci şi a părinţilor. Gradiniţa trebuie să găsească o punte de legătură cu familia, arătând părinţilor noi căi spre educaţie în beneficiul copiilor.

            O educaţie adevărată, reală, se fundamentează în familie, apoi ea se continuă în gradiniţă şi şcoală. În primul rând, ea se realizează prin puterea exemplului şi abia apoi prin cea a cuvântului. Tot ceea ce se săvârşeşte sub privirea copilului are efect mai puternic decât frazele moralizatoare.

            În acest sens, a fost conceput Programul Naţional de educaţie a părinţilor “Educaţi aşa!”, implementat în ţara noastră de Reprezentanţa UNICEF, prin Fundaţia “Copiii noştri”, în colaborare cu Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului.

         Acest program a fost primit cu interes şi simţ de răspundere de cadrele didactice şi îmbrăţişat cu entuziasm de către părinţi.

         Şcoala nr.1 Mărăşeşti desfăşoară în perioada 11 iunie - 15 iulie cursul Şcoala părinţilor din cadrul programului de educaţie a părinţilor Educaţi aşa.

Make a free website with emyspot.com - Report abuse